woensdag 23 december 2015

Kerstcadeau's

Kerst staat morgenavond voor de deur, en dat betekent gezellig samenzijn met vrienden en familie, eten en natuurlijk ook cadeautjes geven en krijgen. Graag zou ik het wenslijstje waar mijn boekenhart wild van wordt met jullie delen. Kunnen deze cadeautjes jou ook bekoren?


Een preegtang 
Oké, dit is iets dat al op mijn wenslijstje staat sinds ik het ontdekt heb, en ooit doe ik het mezelf cadeau. Een preegtang wordt ook wel een blinddrukstempel of ex-libristang genoemd.

Het is een tang waarmee je een reliëftekening in je papieren kan drukken. Het is een alternatief voor voor een ex-librisplaatje en het geeft een mooie afdruk in je boeken waarmee je duidelijk maken aan de hand van een zelfontworpen eigendomskenmerk dat jij de eigenaar van het boek bent.

Wizard's Monopoly
Het klassieke spel Monopoly heeft waarschijnlijk al vele familie- en vriendschapsbanden aan het wankelen gebracht. Maar met de versie die deze man gemaakt heeft, is het spel zeker een nieuwe poging waard, een heuse Harry Potter Monopoly! Je moet er wel wat handig voor zijn want het is een DIY-project waarbij je enkel een download krijgt voor het printen van de biljetten, het spelbord, instructies, kanskaarten, ... De doos en eventueel de 'huisjes' en pionnetjes kan je zelf maken ofwel van een origineel spel gebruiken.

Steinz: gids voor de wereldliteratuur 
gids voor de wereldliteratuurWat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen. (bol.com)


Magnetic Poetry
Altijd al gedichten willen schrijven op je koelkast of op je magnetenbord? Of gewoon communiceren met je huisgenoten? Dit is mogelijk met de Magnetic Poetry. De kits zijn in verschillende talen en soorten verkrijgbaar. Zo kan je de Original Edition aanvullen met Little box of words, Little box of Zodaic en nog enkele andere. En voor de minder goede taalknobbels onder ons, er is ook een Nederlandstalige vaiant met meer dan 500 magneetjes!Welke cadeautjes staan op jouw wenslijstje? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten