woensdag 13 januari 2016

Paola Calvetti - Voor liefde zie de letter L

Een boek over liefde, en niets meer dan dan. We maken kennis met Emma, ze heeft haar eigen boekenwinkel Romans&Romance waar ze enkel boeken waarin liefde de hoofdrol speelt. Dankzij de winkel vindt Emma haar grote jeugdliefde terug, de start van een langeafstandsrelatie aan de hand van brieven en enkele ontmoetingen.

Verder is er het liefdesleven van Alice - verkoopster in de winkel en vriendin, van haar beste vriend en van haar zoon Mattia.

De liefde tussen Emma en Federico is het hoofdonderwerp van het boek en al snel ben ik een echte cheerleader die sta te juichen aan de zijlijn voor een goede afloop tussen die twee.

Calvatti beschrijft het dagelijkse leven van Emma in Milaan afwisselend met de brieven die Emma en Federico naar elkaar schrijven. In deze brieven vind je meer informatie over het leven van Federico en meer diepgang/informatie van de personages. 

Los van het verhaal Calvatti slaagt erin om waar het omdraait bij boeken en het lezen zelf fantastisch mooi te omschrijven.

"Het boek is fantastisch, heeft geen stekkers nodig, geen opladers, geen batterijen, verdraagt geduldige balpennen, potloden, tekens en ezelsoren. Het boek is mijn parallelle leven, het geeft me het gevoel dat ik heel veel verwanten en vrienden heb, ook al zijn ze dood. Wanneer ik lees, vergeet ik wie ik ben. Ik weet niet meer wie zei dat boeken lezen is als roken en dat het mooie is dat je niet eens hoeft te stoppen. "

★★★

Uitgeverij Mistral
Aantal pagina's: 432

2 opmerkingen:

  1. Mooie omschrijving van Calvetti inderdaad! Lijkt me een mooi boek :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is zeker en vast een mooi boek! Staan enkele mooie citaten in. Ik zal ze hier in de toekomst zeker en vast nog posten. Groetjes!

      Verwijderen