zondag 13 maart 2016

Fintro Literatuurprijs: longlist

De longlist van de Fintro Literatuurprijs 2016, voorheen de Gouden Boekenuil, werd bekend gemaakt op 10 maart, ik voelde enige trots wanneer ik merkte dat ik er toch al twee boeken van gelezen heb (niet dat dat zo veel is hoor...).
Net als bij de Gouden Boekenuil bestaat de Fintro Literatuurprijs uit twee onderscheidingen: de Vakjury deelt een prijs uit en de Lezersjury deelt een prijs uit. En die lezersjury kan jij zijn! Iedereen kan meediscussiëren en de boeken beoordelen op het discussieforum.

De longlist bestaat uit 20 boeken, je kan deze terugvinden op de site. Bij de genomineerden zijn vijf Vlamingen: Saskia De Coster, Chris De Stoop, Yves Petry, Annelies Verbeke en Peter Verhelst. De vijftien andere genomineerden zijn Nederlandse schrijvers. -Hop België hop! Hopelijk volgend jaar meer Vlaamse schrijvers in de lijst!

Vorig jaar won Mark Schaevers met "De orgelman", maar toen heette de wedstrijd nog Gouden Boekenuil. Niña Weijers won de orijs van de lezersjury met "De consequenties".

De shortlist bestaande uit vijf titels wordt bekend gemaakt op 6 april.

Welke boeken van de longlist hebben jullie al gelezen? Heb je je inschrijven voor deel te nemen aan de lezersjury? 


2 opmerkingen:

 1. Ik wil me al een paar jaar eens inschrijven voor de lezersjury, maar het komt er maar niet van! Hopelijk heb ik er volgend jaar tijd voor :) Van dit lijstje heb ik enkel het boek van Annelies Verbeke gelezen - het is te zeggen: ik ben er in bezig. Al enkele maanden, en ik geraak er maar niet door :( Niet mijn favoriet, dus. Orgelman, de winnaar van vorig jaar, is schijnt zo goed! Die staat hoog op mijn to read-lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het tweede jaar dat ik me inschrijf, vorig jaar was ik jammer genoeg niet verkozen. Hopelijk dit jaar meer gelukt.

   Het boek van Annelies Verbeke heb ik zelf nog niet gelezen. Wat spreekt er jou niet aan?

   Orgelman is goed, zeker als je van biografie houdt of het graag leest. Zelf was het niet zo mijn ding, omdat ik de man in kwestie niet kende.

   Verwijderen