woensdag 18 mei 2016

Lezersproblemen

Wanneer je een goed boek in je handen hebt en deze dolgraag wilt verder lezen kunnen er soms kwaaltjes optreden: lezersproblemen. Ik denk dat iedereen dat ooit al een boek of een tijdschrift gelezen heeft  volgende problemen waarschijnlijk wel (her)kent:

1. Een comfortabele leeshouding vinden
een comfortabele houding die je enige tijd kan volhouden zonder stijf te worden of ergens kramp te krijgen,hard to find. En probeer maar eens een aangename houding te vinden als je een dik, zwaar boek aan het lezen bent.

2. Een boek dat te vroeg eindigt 
Boeken die eindigen met een open einde, vreselijk! Ik heb graag dat elk boek duidelijk eindigt, het dat nu al dan niet een happy end is of niet. De auteur moet zijn verhaal een bepaalde richting sturen, en mij niet naar een einde laten gissen (of fantaseren). Sommige mensen vinden dit juist leuk, dat ze het einde zelf kunnen invullen.

3. Een serie boeken
Het wachten op het volgende deel uit een boekenserie, en dat wachten lijkt soms eindeloos te duren!

4. Batterij van de e-reader
Platte batterij = gedaan met lezen. Enough said.

5. Keuzes maken in de boekenwinkel
Dit is eigenlijk eerder een luxeprobleem. Door een uitgebreid wenslijstje van boeken is de keuze te groot en het budget te klein.

6. De to read-lijst die blijft groeien
Voor elk boek dat ik uitlees komen er twee bij op het lijstje boeken die ik nog wil lezen, ooit, in de toekomst.

7. Plaatsgebrek - boekenkast wordt te klein
Door de vele aankopen/cadeautjes blijft de boekenkast maar uitpuilen. Maar minder boeken kopen? Nooit!

8. Series die niet matchen (qua grootte en stijl)
Boeken die uit één serie komen maar van verschillende edities zijn en van verschillende grootte zijn. Dat past niet in mijn hoofd met het perfecte plaatje en dat past zeker niet op die manier op mijn boekenplanken.

Met welke lezersproblemen kampen jullie?


4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! Vooral die TBR lijst die maar blijft groeien en de boekenkast die langzaam overvol begint te raken.. Qua series wacht ik meestal tot het laatste deel uit is, om vervolgens de hele reeks van begin tot eind te bingereaden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor het wachten tot het het laatste deel in de winkel ligt heb ik meestal geen geduld :/ :D

   Verwijderen
 2. Wahh, ik word gek van open eindes! Dan ga ik steevast online op zoek naar verschillende interpretaties en brei ik, gecombineerd met mijn eigen ideeën, zo toch een einde aan elkaar. Alleen jammer dat je dan maar gist...

  En van boekenseries die niet matchen, krijg ik ook zenuwen. Meestal wacht ik tot een serie compleet is en koop ik dan een box set, al nemen die wel altjd een behoorlijke hap uit mijn budget. :-/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een mismatching serie nu bij de boeken van Robert Gailbraith Ö 3 boeken van de Cormoran Strike-serie. De covers zijn in dezelfde stijl, maar ze hebben allemaal andere afmetingen :(

   Verwijderen