woensdag 26 april 2017

Kallentoft & Lutteman – Verslaafd

Mijn zus kreeg de kans om Verslaafd van Kallentoft en Lutterman te lezen en zij vertelt jou graag wat ze van dit boek vond! Het boek is sinds 20 april 2017 verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Een groepje jongeren lijkt zelfmoord gepleegd hebben, wanneer de Stockholmse politie hier tweemaal mee in contact komt besluiten ze dat hier meer achter zit. Zack Harris en zijn collega’s weten een ding: de roze bambipillen zijn levensgevaarlijk.

‘Verslaafd’ is het derde deel van de ‘Hercules’-serie van Kallentoft en Lutteman, de eerste 2 delen zijn ‘Zack’ en ‘Ontspoord’. Zack Harris, een 28-jarige politieagent van de Speciale Eenheid is het hoofdpersonage dat al heel wat in zijn leven heeft meegemaakt en in ‘Verslaafd’ beslist om voorruit te gaan en bepaalde delen achter zich laat. Om het hoofdverhaal te kunnen volgen moet je de eerste delen niet gelezen hebben, maar je mist wel veel achtergrond. Zo worden er bepaalde gebeurtenissen of personages die in ‘Verslaafd’ vernoemd waar je als nieuwe lezer niet veel over weet.

Toch leest het boek als een trein door de korte hoofdstukken en het wisselen van vertelperspectief. Je krijgt op die manier heel veel informatie en ook hoe ze tot bepaalde inzichten en feiten komen. Als ik een nadeel moet noemen over het boek dan is het dat de schrijvers vaak gebruik maken plaatsnamen in Stockholm zonder een beschrijving. Jammer genoeg heb ik alleen nog maar de luchthaven van Stockholm gezien waardoor ik mij niet altijd een beeld van de omgeving kon maken. Dit belemmert weliswaar het verhaal niet.

‘Verslaafd’ was een zeer aangename kennismaking met Zack Harris en zijn collega’s. Dit smaakt naar meer!

★★★★

Ga jij het boek lezen? 

Aantal pagina’s: 336
€19,99
ISBN: 978-94-016-0661-5
*Recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten