woensdag 10 mei 2017

Nicola Yoon - Alles wat je lief is

Eerlijk? Ik had de trailer van de verfilming van dit boek op Facebook zien passeren en ik dacht 'Dat ziet er een toffe film uit, hoe zou het boek zijn?'. Et voilà, ik heb het boek uit de bibliotheek ontleend en op enkele dagen was het uit. 
Over welk boek ik het heb? Alles wat je lief is van Nicola Yoon (originele titel Everything, Everything). 

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien. 

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…

Maar hoe vond ik het boek? 
Het verhaal begon goed, je leert Madeline kennen, haar moeder, de verpleegster en uiteindelijk ook Olly. Het verhaal leest vlot weg, dit komt onder andere door de schrijfstijl van Yoon maar ook door de tekeningen en de online chatgesprekken die Madeline en Olly voeren.

Tijdens het lezen vervloekte ik Madeline, Olly en haar verdomde ziekte. Ik werd als het ware in het verhaal gezogen, ik wenste Madeline en Olly alle liefde van de wereld toe and a happily ever after. Tot ik pardoes weer op de grond getrokken word, BAM, wending in het verhaal waarvan ik nog altijd niet weet hoe ik er mij bij voel. Wat ik wel weet is dat het plot het hele boek naar beneden haalde. Het boek zou gemakkelijk vier sterren kunnen halen door meer diepgang en door een aangepast plot. 

Wat het onverwachte plot is kan je alleen achterhalen door het boek te lezen of naar de film te kijken. Veel plezier! 

Wat vonden jullie van het plot? 

★★★
Uitgeverij Querido 
320 pagina's
€ 16,99
ISBN  978-90-451-1909-0 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten