woensdag 28 maart 2018

Lucinda Riley - De zeven zussen: Storm

Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. In januari 2018 kwam het tweede boek, en dus het tweede verhaal uit de Zeven zussen-serie. 


Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. 

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Slaagde Riley erin om het eerste boek uit te serie te evenaren? 


Ik heb genoten van het eerste boek, van de eerste tot de laatste letter. Na Maia mocht ik in dit tweede boek kennismaken met Ally. Als muzikante bij een symfonisch orkest had ik meteen meer voeling met dit verhaal dan met het verhaal van Maia. Waarom? Met het orkest hebben wij onlangs de Peer Gyntsuite van Edvard Grieg gespeeld, zo'n prachtige muziek. 

Ik vond het eerste boek van de serie meteen een klepper: 622 pagina's, dit tweede boek telde 30 pagina's minder (niet dat je dat merkte hoor). In tegenstelling tot het eerste verhaal stoorde de lengte van het verhaal mij minder, dit door het onderwerp, de setting en de tweede verhaallijn. 

Dit tweede boek is een goed vervolg op het eerste verhaal, de dood van Pa Salt vanuit het gevoel en standpunt van Ally. Riley, kom maar op met die vijf andere delen, ik sta al te popelen om de andere zussen te leren kennen. 

★★★★
September 2017
592 pagina's
€ 19,99
ISBN 9789401607988 
*Recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten