woensdag 6 juni 2018

Gail Honeyman - Ik ben Eleanor Oliphant (met mij gaat alles goed)

Eleanor Oliphant is een ietwat vreemde vogel in de bijt. Iedere week verloopt volgens hetzelfde schema: overdag werken, ’s avonds pasta met pesto eten en een keer per week met haar moeder bellen. Haar weekend bestaat voornamelijk uit wodka drinken en slapen.  Behalve het wekelijkse contact met haar moeder heeft Eleanor geen vrienden tot een oudere man op straat in elkaar zakt. Benieuwd of deze wereldvreemde vrouw een plaatsje in mijn hart heeft gevonden? Lees dan snel verder!


Wanneer Eleanor met een collega Raymond die ze juist heeft leren kennen op weg is naar de bushalte zien ze een man in elkaar zakken. Ze ontfermen zich over de man en bellen de hulpdiensten. Eleanor krijgt de taak om de gevallen boodschappentas later op de dag naar het ziekenhuis te brengen. Door de vriendschap die ze ontwikkelt met Raymond en de nieuwe mensen die Eleanor leert kennen, begint ze algauw te beseffen dat haar leventje misschien toch niet goed loopt als gedacht.

Iedere keer wordt een deel van Oliphant haar verleden ontsluiert en leer je haar beter kennen. Je ontdekt dat ze eigenlijk een zeer warme persoon is dat hunkert naar sociaal contact. Het verhaal is vlot geschreven en behandelt verscheidene thema’s op een mooie manier. Het verhaal heeft de juiste elementen om je te raken, maar slaagde er net niet altijd in bij mij. Toch breekt dat het verhaal zeker niet af. Eleanor Oliphant als persoon en haar ietwat rare trekjes hebben ervoor gezorgd dat ik altijd met plezier ben blijven verder lezen. Een ideale compagnon voor tijdens de zomermaanden!

Leen 

★★★
Juni 2017
384 pagina's
€ 19,99
ISBN 9789023468257

Geen opmerkingen:

Een reactie posten