Katy Regan - Kleine grote liefde

In september heb ik mogen kennismaken met Zac Hutchinson, zijn mama Juliet en zijn vriendinnetje Teagan. 

Zac Hutchinson, tien jaar oud, verzamelt feitjes: octopussen hebben drie harten, Usain Bolt is de snelste man op aarde, er zijn maar drie dieren met een blauwe tong. Maar niemand vertelt hem het enige feit dat hij écht wil weten: wie zijn vader is en waar die is. Alles wat zijn moeder erover loslaat, is dat Zacs vader de enige man is waarvan ze ooit echt heeft gehouden. 

Zac besluit dat er niks anders op zit dan op zoek te gaan. Samen met zijn astmatische maatje Teagan probeert hij zijn moeder haar happilyever- after te geven. Maar waar Zac snel achter komt, is dat mensen soms een hele goede reden hebben om te verdwijnen. 

Het boek wordt omschreven als 'een ontroerende roman over familierelaties, schuld en de kracht van tweede kansen'.
En daar gaat deze klepper echt over. 

Regan vertelt de zoektocht naar de vader van Zac vanuit verschillende personages, de ene keer is Zac aan het woord, dan is zijn grootvader Mitch aan het woord, afgewisseld met zijn mama Juliet. Door het wisselend standpunt leer je de personages beter kennen, je krijgt sympathie voor ze, wat niet het geval zou zijn als het enkel vanuit Juliet of Zac zou geweest zijn. 

De hele zoektocht lang hoop je voor Zac dat hij zijn vader vindt en dat het uiteindelijk niet één grote teleurstelling wordt. 

Iedereen dat houdt van een familieroman zal genieten van dit boek, of dit nu aan een zwembad in de zon is of aan de open haard in de winter. 

★★★
HarperCollins
Augustus 2018
Aantal pagina's: 416
€ 17,99
ISBN:9789402701517
*Recensie-exemplaar

Reacties

Populaire posts