woensdag 18 november 2015

'Nieuw' aangekochte boeken

Op autoloze zondag hield de bibliotheek van Ninove een boekenverkoop waarbij je per boek slechts 50 cent betaalde! Echte pareltjes zoals 'The Catcher in the Rye' van J.D. Salinger heb ik aan mijn neus voorbij zien gaan.

Toch heb ik volgende boeken nog op de kop kunnen tikken : 

Annie M.G. Schmidt – ‘Uit met juffrouw Knoops’

Voor Lot is het altijd een feest, met juffrouw Knoops naar de film. Maar deze keer is het wel een heel bijzondere ervaring: de vos van juffrouw Knoops gaat er tijdens de middagvoorstelling vandoor, recht de cinemascope in. Lot en juffrouw Knoops erachteraan natuurlijk.


Bénédicte Newland – ‘En God schiep de au pair’

Charlotte en Nell zijn twee zussen die duizenden kilometers van elkaar af wonen. Beiden proberen het hoofd te bieden aan de onvoorspelbare moeilijkheden die het moeder zijn met zich meebrengt. Hun dagelijkse gevecht om huiselijke rampen het hoofd te bieden is het onderwerp van hun hilarisch eerlijke e-mailcorrespondentie, waarin ze elkaar cruciale vragen voorleggen over het huishouden en hun moederschap.

‘Als mijn zoon niet heeft gemerkt dat ik de hamster heb weggegeven, mag ik dan aannemen dat hij het is vergeten?’, 
‘Hoe is het mogelijk dat mijn met veel liefde uitgekozen muurverf na het opdrogen de kleur van grijze ham heeft gekregen?’ En is het werkelijk zo dat een glas chardonnay je dat allemaal even doet vergeten?

·         Nuala O’Faolain – ‘Ik droom van jou’

Een 49-jarige Ierse journaliste in Londen raakt gefascineerd door een geruchtmakend Iers echtscheidingdrama uit 1850 en wil daar een roman over schrijven. Na een crisis op haar werk, onder meer door het overlijden van een vriend, keert ze terug naar haar geboorteland. Tijdens het onderzoek naar haar onderwerp herinnert de hoofdpersoon en verteller zich episodes uit haar jeugd. Deze autobiografische schetsen, waarin de auteur heen en weer springt in de tijd, worden afgewisseld met citaten uit kranten over de echtscheiding. Als ze met de roman begint (een verhaal in een verhaal), begint de historische liefdesgeschiedenis parallellen te vertonen met haar eigen leven.

David Hosp – ‘Onschuld’

Na zijn korte carrière bij een prestigieus advocatenkantoor in Boston werkt Scott Finn nu als zelfstandig advocaat. Samen met zijn assistente Lissa Krantz en voormalig politierechercheur Tom Kozlowski werkt hij in de luwte aan weinig verheffende zaken. Maar wanneer Scott besluit de verdediging van Vincent Salazar op zich te nemen, verandert dat op slag.
Salazar zit al jaren vast op aanwijzing van een politieagente die als gevolg van het misdrijf invalide werd. Door nieuw bewijsmateriaal lijkt haar getuigenis echter plotseling niet zo betrouwbaar meer. In een verbeten speurtocht naar de waarheid ontdekt Scott dat de scheidingslijn tussen schuld en onschuld soms flinterdun is. De gevoelige zaak brengt niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van Lissa en Tom ernstig in gevaar.

Iemand die deze boeken kent en/of al gelezen heeft? 
1 opmerking: