woensdag 30 december 2015

Nieuwe boeken op de boekenplank!

Boekenfestijn! The place to be voor alle boekenliefhebbers die meer boeken willen kopen dan dat ze geld op hun rekening hebben staan! Het Boekenfestijn wordt zowel in België als in Nederland georganiseerd met gratis toegang. Als je dit festijn van duizenden boeken betreedt, zorg er dan voor dat je tijd genoeg hebt, zodat je geen enkel pareltje mist. 

In oktober trok ik met mijn zus richting Brussels Expo met een beperkt budget. Na enkele weloverwogen keuzes ben ik terug de trein opgestapt met volgende boeken: 

Herman Koch – ‘Zomerhuis met zwembad’ 

Herman Koch zomerhuis met zwembadHuisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden. Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor diens mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?


Katherine Pancol – ‘Muchachas’ 

Katherine Pancol Muchachas 1Geen dieren, maar vrouwen staan centraal in dit verhaal. Sommige personages uit de vorige trilogie duiken weer op. Zo vindt de ambitieuze Hortense haar weg in de modescene in New York. Haar moeder Joséphine pendelt tussen haar gezin in Parijs en de liefde in Londen. Het mondaine leven van de familie Cortès staat mijlenver af van dat van de nieuwe heldin: Stella. Deze alleenstaande moeder werkt voor een schroothandelaar op het Franse platteland. Ze probeert haar moeder Léonie uit de greep te houden van diens echtgenoot, Ray Valenti. Ray is brandweerman en de held van het dorp, maar gewelddadig tegen zijn vrouw en dochter. Stella staat haar mannetje, terwijl ze probeert af te rekenen met haar verleden.

Paola Calvetti –  'Voor liefde zie de letter L'

Paola Calvetti Voor liefde zie de letter LEmma Valentini houdt van boeken. Van álle boeken, maar vooral van boeken over de liefde. Na haar scheiding maakt ze haar droom waar en begint een kleine boekhandel, Romans&Romances, gespecialiseerd in boeken waarin de liefde de hoofdrol speelt. De kasten zijn niet op alfabet georganiseerd, maar op onderwerp, zoals liefde en misdaad, onbeantwoorde liefde en verliefdheid.

Ondanks de sombere voorspellingen van haar financieel adviseur groeit Emmas winkel al snel uit tot een ontmoetingsplek voor de vele vaste klanten, die niet alleen voor de boeken komen, maar soms ook voor elkaar...

En het is door een boek in haar winkel dat Emma haar grote jeugdliefde Federico terugvindt. Hij is na hun schooltijd architect geworden en woont en werkt nu in Amerika, terwijl zij altijd in Italië is gebleven. Emma en Federico besluiten elkaar te schrijven en zien hun langeafstandsvriendschap langzaam maar zeker veranderen in liefde. Maar hoe groot is de kans dat hun liefdesverhaal een happy end zal krijgen?


Het boek van Paola Calvetti heb ik ondertussen al uitgelezen, daarover kunnen jullie binnenkort een recensie verwachten! Wat denken jullie, heb ik een goede keuze gemaakt?

2 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk - nieuwe boeken! Veel leesplezier :) Aan het eerste boek ben ik volgens mij ooit begonnen, maar door tijdgebrek afgehaakt helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Kim! Jammer te lezen dat je bent afgehaakt door tijdsgebrek. Hopelijk vind je snel weer wat tijd! Liefs, Lore

   Verwijderen