woensdag 6 januari 2016

Gelezen boeken december

In november had ik slechts twee boeken gelezen. Tijdens de maand december heb ik vier boeken gelezen, - yay me! - Ik heb twee romans gelezen, een roman/kinderboek en een jongerenboek. 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!


Paola Calvetti - Voor liefde zie de letter L
Emma Valentini houdt van boeken. Van alle boeken, maar vooral van boeken over de liefde. Na haar scheiding maakt ze haar droom waar en begint een kleine boekhandel, Romans&Romances, gespecialiseerd in boeken waarin de liefde de hoofdrol speelt. 

Ondanks de sombere voorspellingen van haar financieel adviseur groeit Emma's winkel al snel uit tot een ontmoetingsplek voor de vele vaste klanten, die niet alleen voor de boeken komen, maar soms ook voor elkaar... 

En het is door een boek in haar winkel dat Emma haar grote jeugdliefde Federico terugvindt. Emma en Federico besluiten elkaar te schrijven en zien hun langeafstandsvriendschap langzaam maar zeker veranderen in liefde. Maar hoe groot is de kans dat hun liefdesverhaal een happy end zal krijgen? (Goodreads)

Antoine de Saint-Exupéry - The Little Prince
De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en de andere planeten en hun heersers, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur. Het is een verhaal met diepe wijsheden:

Alleen met het hart kun je goed zien', zegt de vos, 'Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar. Volwassenen, zegt het prinsje, begrijpen nooit iets uit zichzelf, ze moeten het onder hun neus gewreven krijgen wil iets tot hen doordringen. (Hebban)
Coco Schrijber - De Luchtvegers 
 Minnie Tikker is acht en bijt met haar scheve voortanden autologo’s in een appel. Wat haar knappe, geestige vader ziet in haar kille moeder is haar een raadsel. Wanneer hij sterft, resten haar vooral vragen en op haar zestiende ontvlucht ze het doodgebloede gezin. Haar moeder, voorheen een wild kind, nu een stijve mevrouw, slijt haar dagen wachtend. Op haar sterfbed komen huiveringwekkende herinneringen naar boven aan de nonnen in het klooster waar ze werd opgesloten tijdens de oorlog. Een oorlog die haar bestaan veranderde in een hel met maar één vraag: mag je een mens doden om te overleven? (Singel Uitgeverijen)

Patrick Ness - Zeven minuten na middernacht
Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke avond heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het meest gevaarlijke van alles van Conor, hij wil de waarheid. (Uitgeverij De Geus)

Van de boeken Voor liefde zie de letter L en De Luchtvegers verschijnt er hier binnenkort een recensie. Of ik een recensie ga schrijven over het boek Zeven minuten na middernacht weet ik nog niet zeker, het is alleszins een zeer mooi en (in mijn geval) emotioneel boek. 

Welke boeken hebben jullie nog net voor de start van het nieuwe jaar gelezen? En met welk boek zijn jullie 2016 gestart? Laat het mij weten via een reactie!

Oja PS. Het boek Zeven minuten voor middernacht staat niet op de foto omdat ik het boek terug naar de bibliotheek moest brengen voordat ik er een boete op kreeg. -Sorry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten