woensdag 17 februari 2016

Paula Hawkins - Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het meisje in de trein is het thrillerdebuut van Paula Hawkins en is VN Thriller van het jaar 2015.Het hele verhaal door krijg je beetje bij beetje meer en bepaalde flarden informatie. Met deze informatie probeerde ik te ontcijferen wat er die bewuste dag en avond gebeurd is. Je wordt echter regelmatig op het verkeerde been gebracht.

Een boek vol spanning, maar een echte thriller waarbij ik beef van angst of niet meer durf verder te lezen van spanning vind ik het niet. Het boek leest als een trein - hihi -, dit komt door hoe het verhaal is opgebouwd. Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die elke keer vanuit een ander personage beschreven is. Dit zorgt voor meer informatie, maar net niet genoeg om heel het boek spannend te blijven.

★★★

Uitgeverij A.W. Bruna
Aantal pagina's: 360
€ 11,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten