zondag 6 maart 2016

Maart: een maand vol themaweken!

Deze week is een nieuwe maand begonnen: Maart!

Voor mij staat maart voor mooi lenteweer (waar dit jaar precies geen sprake van is...) en voor boekgerelateerde themaweken. Deze maand is het namelijk zowel Jeugdboekenweek als Boekenweek en de longlist van de Fintro Literatuurprijs wordt bekend gemaakt op 10 maart.

De 45ste editie van de Jeugdboekenweek is sinds gisteren begonnen en loopt tot en met 20 maart met als thema 'Weg van de stad'. Met dit thema wil men stilstaan bij het leven in steden, dorpen en landen. Nadenken over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer.


Aan deze jeugdboekenweek zijn er in België verschillende wedstrijden verbonden, zo kan je een gloednieuwe leesplek vinden en een privé voorleesmoment met meter en peter Ann Lemmens en Danny Timmermans. Verder vind je op de site van Jeugdboekenweek verschillende kortingsbonnen voor boeken uit de inspiratielijst. Bibliotheken, scholen en culturele centra organiseren tal van activiteiten binnen het thema.

Op 31 maart start ik met een nieuwe maandelijkse rubriek 'Throwback Thursday' en ga ik terug in de tijd met mijn favoriete boeken uit mijn kinder- en tienerjaren!

Eind maart is het dan tijd voor de Boekenweek! Deze loopt in België van 19 maart tot en met 26 maart 2016. Het boekenweekgeschenk van dit jaar is Broer, geschreven door Esther Gerritsen en krijg je gratis bij een aankoop van minstens 12,50 euro in 200 Vlaamse boekhandels of je kan het voor 2,50 euro aankopen. Het Boekenessay werd geschreven door David Van Reybrouck, het boek heet Zink.

In Nederland loopt de boekenweek van 12 maart tot 20 maart 2016. Dit zodat de auteurs in beide landen aan de activiteiten en festiviteiten kunnen deelnemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten