zondag 20 maart 2016

Q&A a day - Meerjarendagboek

Onlangs was een vriendin van mij jarig, na wat rondsurfen op het internet vond ik het ideale cadeau voor haar: het Q&A a day 5 year journal! Zelf is ze zot van notebooks, schrijven, dagboeken bijhouden, lijstjes maken ... Ik vond dit boekje ideaal voor haar.


Het boekje is niet zo groot, maar het uiterlijk maakt dit helemaal goed! De gouden bladzijden en de dagen in het boekje zijn ook in het goud getypt. Door het kleine formaat lijkt de ruimte die je per jaar hebt om iets te schrijven vrij klein, zeker als je een groter geschrift hebt.Ik denk dat, als je geen fervente dagboekschrijver bent maar dit wel graag wilt zijn, dit boekje daar perfect voor is. Per dag van het jaar staat een korte vraag  gesteld die je 5 jaar lang beantwoord. Dit kunnen vragen zijn zoals 'Welk boek lees je op dit moment? Wat was het leukste moment vandaag? Met welk liedje zit je in je hoofd? Wat is het meest creatieve dat je onlangs gedaan hebt? Wat heb je vandaag gegeten? 'Vandaag was moeilijk door ...'

Het is een Engels boekje, de vragen worden dus ook logischerwijs in het Engels gesteld. Als je Engels niet zo goed is, kunnen sommige vragen moeilijk te begrijpen zijn - maar niets dat Google Translate niet kan oplossen.


Na vijf jaar kan je het boekje nog eens doornemen en zal je waarschijnlijk jezelf zien veranderen, ontwikkelen en je zal merken dat je ouder wordt, volwassener wordt. Het vraagt niet veel tijd en en je moet geen literair talent zijn om de vragen te beantwoorden. Ik vindt het een zeer leuk boekje om cadeau te geven en zou het zeker niet erg vinden om dit cadeau te krijgen!

Hou jij een dagboek bij? Wat vind jij  van Q&A a day? Zou jij het leuk vinden om op deze manier 5 jaar een soort van dagboek bij te houden? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten