woensdag 29 maart 2017

Boekenweek 2017

Ook dit jaar is het weer Boekenkweek in maart! De Boekenweek is vorig weekend op 25 maart 2017 gestart en duurt nog tot 2 april 2017 met als thema Verboden vruchten. De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. (boekenweek.be)

Zoals ik al eerder had aangekondigd in dit bericht krijg Herman Koch dit jaar de eer om het Boekenweekgeschenk te schrijven, het boek heet Makkelijk leven. Het Boekenweekessay werd geschreven door Connie Palmen: De zonde van de vrouw.

Waarover gaat Makkelijk leven van Herman Koch?

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken. Van zijn bestellers Misdaad zonder grenzen en Makkelijk leven zijn wereldwijd meer dan veertig miljoen exemplaren verkocht. Tom leidt een uiterst comfortabel leven; hij is gelukkig getrouwd met Julia en heeft twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is.

Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?
Welk boeken hebben jullie al gekocht tijdens de Boekenweek? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten