woensdag 31 januari 2018

Virginie Grimaldi – Weet je nog

Wanneer Ben haar na 10 jaar huwelijk verlaat, stort Pauline haar wereld in. Ze woont terug bij haar ouders samen met haar zoontje en doet er alles aan om Ben terug in haar leven te krijgen. Op haar werk verliest ze even de controle en krijgt verplicht verlof. Ze besluit om met de hele familie op vakantie te gaan, maar daar blijkt dat iedereen niet altijd even eerlijk...


Eenmaal op vakantie beslist Pauline om Ben iedere dag een herinnering te schrijven. Een tijdje reageert Ben niet, maar dan besluit hij om zijn herinneringen met haar te delen. 

Aan de hand van de brieven wordt een heel mooi liefdesverhaal vertelt en krijg je een volledig beeld van de relatie, tot wanneer je Ben zijn brieven leest. Grimaldi zorgt ervoor dat je wordt meegetrokken in het ongeloof en de verwardheid van Pauline. 

Door het toevoegen van verassende elementen weet je nooit wat er zal gebeuren met Pauline en haar familie. Al haar familieleden krijgen in het boek ook een plaats waardoor je het gevoel heb dat je ze kent en het verhaal op het einde nog beter begrijpt. Want niet alleen Pauline heeft het moeilijk met wat er allemaal gebeurd. 

De korte hoofdstukken, het gebruik van brieven en de verschillende familieleden zorgen ervoor dat het verhaal vlot leest en dat het nooit saai wordt. Virginie Grimaldi laat je lachen en een traantje wegpinken en geeft je ondertussen nog een wijze raad mee. 

Leen

★★★★

Recensie exemplaar
December 2017
320 pagina’s
€ 19,99
ISBN 9789401607889


Geen opmerkingen:

Een reactie posten