woensdag 23 mei 2018

Lucinda Riley - De zeven zussen: Schaduw

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader heeft ze de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Een zoektocht die ze alleen moet aangaan, zonder haar zusje CeCe, met wie ze alles deelt. Als ze met lichte tegenzin toch naar Londen vertrekt, gaat er een wereld voor haar open.

Daar ontdekt Star het bestaan van Flora MacNichol, een onafhankelijke vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd in het afgelegen Lake District naar het bruisende Londen vertrok. Flora ontdekte nieuwe idealen en tradities in de Engelse high society en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?


Na Maia en Ally heb ik kennisgemaakt met Star, de derde zus die op zoek gaat naar haar verleden. Bij dit boek heb ik een dubbel gevoel, langs de ene kant bij ik niet zo enthousiast als bij de eerste twee delen, maar langs de andere kant: de setting (Londen), onoverwinnelijke liefde, boeken, en Orlando die het verleden niet kan loslaten. 


Het mooiste aan dit boek is hoe Star zich kan loskoppelen van CeCe, hoe ze uit elkaars schaduw komen te staan. Tot nu toe is elke zus er in geslaagd uit te bloeien tot een nog betere persoon dan ze al waren. 

Door de korte aanwezigheden of vermeldingen van de andere zussen geraak ik echt in de ban van de serie en kan ik niet wachten tot de volgende boeken verschijnen. Gelukkig komt deel vier met CeCe in de hoofdrol in september uit! 

★★★
September 2017
592 pagina's
€ 19,99
ISBN 9789401608718
*Recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten