Julia Whelan - Een jaar met jou


Hij heeft een geheim. Zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen.

In ‘Een jaar met jou’ volgt de Amerikaans Ella haar droom: ze zal een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Hierna zal aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur. Een onfeilbaar plan of niet?


Haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent blijkt een ‘bekakte blaaskaak’ (mooie dubbele alliteratie), maar ook ongelofelijk knap en een echte ladiesman. Na lang tegenstribbelen valt Ella voor zijn charmes. Ze worden friends with benefits. Aanvankelijk met heel duidelijke regels, want ze willen geen van beiden een relatie. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Ondanks dat Ella maar een jaar in Engeland is, vind ze het moeilijk om afstand te nemen van Jamie en niet jaloers te reageren wanneer hij praat met andere studentes. Ook Jamie blijkt niet de klassieke, ongevoelige rijkeluisjongen. Ella raakt hem tot in het diepste van zijn ziel en ze worden verliefd. Het is the real deal.

Jammer genoeg wordt hun relatie overschaduwd door een groot geheim. Een geheim dat hun relatie en Ella’s toekomst volledig zal veranderen. Jamie is ziek en heeft niet zo heel lang meer te leven. Maar Ella gaat weg aan het einde van het academiejaar. Een onmogelijke keuze: gaat ze weg of blijft ze.

Geeft ze toe aan het cliché van girl meets boy? Ze merkt wel dat Jamie onder haar huid zit en ze alles voor hem wil doen. Zelfs de persoon waarvan ze het meest houdt kwetsen om hem in leven te houden.

Deze roman over een vastberaden, down-to-earth jonge vrouw en een onweerstaanbare man laat je niet zomaar liggen. Julia Whelan slaagt er echt in om je alles te laten voelen wat Ella ook voelt. Afgunst, jaloezie en onverklaarbare liefde voor een man die ze nog niet zolang kent.

Een echte aanrader!

Uitgeverij HarperCollins
Augustus 2018
Aantal pagina's: 384
€ 19,99
ISBN:9789402701548
*Recensie-exemplaar

Reacties

Populaire posts