Lucinda Riley - De zeven zussen Maan

Maan is ondertussen al het vijfde deel uit De zeven zussen-serie. Onderaan dit artikel vind je snelkoppelingen naar de vorige delen.

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie...

Blijft Riley ook met dit vijfde deel boeien? 


De opbouw van dit boek is hetzelfde als bij de vier vorige delen, heden en verleden wisselen elkaar af. Wat mij wel opviel in dit deel is dat de delen uit het verleden minder lang of minder informatief waren dan in de vorige boeken. Dit vond ik aangenaam, ik ben vaak benieuwd naar de zoektocht en de reactie van de meisjes, hoe ze reageren op hun nieuwe omgeving en de mensen die ze leren kennen. 

Ondanks dat ook dit weer een klepper van formaat was, heb ik genoten. Riley weet hoe ze haar lezers kan boeien en het ongeduld naar het volgende deel weet op te wekken. Dit komt normaliter in december uit. Op het einde van dit vijfde deel krijg je al een voorsmaakje van het voorlaatste (?) deel Zon (gaat over Electra) en het smaakt naar meer, veel meer. Dit komt, denk ik, omdat we zo weinig weten over Electra. In elk boek maken de meisjes wel op een of andere manier contact met het thuisfront en hun zussen, maar met Electra is er bitterweinig contact.  Benieuwd! 

★★★
Xander Uitgevers
Augustus 2018
Aantal pagina's: 606
€ 21,99
ISBN:9789401610247
*Recensie-exemplaar


Reacties

Populaire posts