Fiep Westendorp & Annemarie Terhell - Fiep in het verkeer

Het verkeer lijkt soms een warboel van fietsen, bussen, trams en voetgangers – kriskras door elkaar. Toch is alles netjes geregeld. De bakfietser, de postbode, de sushibezorger en de brandweerman weten precies wat de afspraken zijn. Rechts gaat voor, bij groen mag je door. Ook de jongen op het longboard, de blindengeleidehond en de treinconducteur kennen de regels. In dit boek vertellen ze over hun avonturen onderweg.

Afbeeldingsresultaat voor fiep in het verkeerFiep in het verkeer is een rijk geïllustreerd non-fictieboek dat kinderen vanaf vier jaar wegwijs maakt in het verkeer. Met interviews, leuke weetjes en creatieve ideeën. Zo ontdek je hoe je je eigen vliegtuig kunt knutselen of een raceparcours voor je skelter kunt uitzetten. Het is superfijn om mobiel te zijn!

Mijn nichtje is in mei 2019 vier jaar geworden en is dol op fietsen, dit boekje leek mij dan ook ideaal als cadeautje! 

Ze kroop samen met mij meteen in de zetel en kon niet wachten om te kijken wat er allemaal te beleven valt in het verkeer. 

Aangezien ze nog niet kan lezen (deuh) en er niet genoeg tijd was om het meteen voor te lezen, heeft ze voornamelijk naar de tekeningen en de foto's gekeken.

Ze herkende heel veel van de ritjes die ze samen met haar mama op de fiets maakt. Echt alles komt aan bod in het boekje. Als voorlezer kan je over zeer veel vertellen, de tekst die er staat geschreven voorlezen, de prentjes bespreken en hun lezen laten beschrijven. Voor kinderen die net beginnen te lezen is het wel veel informatie om te verwerken, maar dan creëer je gewoon een momentje samen met je kind om het samen te ontdekken! 

Kortom, aanrader voor de kindjes die zich in het verkeer beginnen te begeven!

Volt
September2019
Aantal pagina's: 128
€ 14,99
ISBN:9789021418483
Recensie exemplaar

Reacties

Populaire posts