Iris Van Vliet - Stek je plant

 “In mijn boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging. Je kunt de methodes makkelijk thuis uitvoeren met de spullen die je al hebt. Een uitgebreide stekjesgids met meer dan 40 planten helpt je verder op weg.” 



Zo omschrijft Van Vliet zelf haar boek. Als plantenliefhebber klonk dit natuurlijk als muziek in mijn orden. Benieuwd of dit boek echt de hype waard is? Lees dan snel even verder!



Het  boek is opgedeeld in 2 grote delen: algemene informatie over plantenverzorging en de stekjesgids. Ik had het boek voornamelijk gekocht voor de stekjesgids. In de gids worden namelijk zoals hierboven vermeld uitgelegd hoe je 40 verschillende planten kan stekken. Op die manier kan je je liefde voor planten met iedereen delen! 

Het eerste deel kan voor ervaren plantenliefhebbers een grote herhaling zijn en zullen hierdoor misschien minder snel naar dit boek grijpen. Toch kwamen er enkele interessante hoofdstukken voorbij. Zo geeft ze een handig overzicht van wat je allemaal nodig hebt, welke grond je best gebruikt en andere zaken. Ook is het fijn dat ze bij alle foto’s vermeld welke plant het is, zo kan je ze zelf ook opsporen en toevoegen aan je groeiende collectie. 

Ook de prachtige foto’s van alle planten zijn een streling voor het oog en geven je ook veel inspiratie over waar en hoe je je planten kan houden.

Indien je zelf een ervaren plantenhouder bent, dan is dit boek niet direct voor jou weggelegd omdat dit voornamelijk de meest voorkomende en populaire planten vermeld, jij kan beter naar een ander boek opzoek. Tevens staat er ook zeer veel informatie al op haar website, daar dus zeker ook eens naar toegaan! 

Mama Botanica
Februari 2019
Aantal pagina's: 224
€ 27,95
ISBN: 9789082968705

Reacties

Populaire posts