Rhys Bowen - Oorlogsdochters


 Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt.

De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt er namelijk op dat er een Duitse spion in hun midden is…

Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen?

De eerste pagina's in het boek is meteen een lijst van alle personages, opgesplitst per locatie. Hierdoor dacht ik 'Ouhnee, wordt dit een ingewikkeld boek met duizend en een verschillende namen?'. Maar niets is minder waar. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit een ander perspectief, maar we krijgen voornamelijk Ben en Pamela aan het woord. Twee fijne personages. 

Het boek wordt omschreven als een saga over familie, sociale klasse, liefde en bedrog, een roman. Maar door de zoektocht naar de Duitse spion in het midden krijgt het een tintje mysterie mee. Tijdens het lezen was ik mee aan het zoeken.

Oorlogsdochters is een fijn verhaal om 's avonds mee in de zetel te kruipen en je te laten meevoeren naar WOII. Het leest vlot weg en je komt personages tegen die je leuk vindt en andere waarvan je denkt 'wat een arrogant ventje is dat!'. 

★★
Xander
Maart 2021
Aantal pagina's: 384
€ 20,99
ISBN:9789401613934
*Recensie-exemplaar

Reacties

Populaire posts