Damen & Vandermeeren - Bodemloos

Vorig jaar in september lag plots het tweede deel uit de Kirsten Hartogs-trilogie op mijn deurmat. Aangezien ik het eerste deel goed vond, ben ik uiteraard zo snel mogelijk deel twee Bodemloos beginnen lezen. Voor de geïnteresseerde, mijn recensie van deel één Rusteloos vind je hier

Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer er een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Bovendien daagt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden.

Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?

Zoals bij de meeste thrillers wil je zo veel mogelijk op korte termijn lezen. Je wilt zo snel mogelijk achterhalen hoe het verhaal in elkaar zit en je wilt vooral weten hoe het gaat eindigen. Dat is bij dit boek niet veel anders. De gebeurtenissen volgen elkaar op, er zit vaart in het verhaal. De verhaallijnen lopen vlot in elkaar over, maar niet zodanig dat je je hersenen moet pijnigen over wie dat personage weeral was. 

Na het lezen van dit tweede deel blijf ik fan van het schrijversduo Walter Damen en Hilde Vandermeeren, jammer dat het derde boek meteen ook het laatste is over advocate Kirsten Hartogs. Hopelijk schrijven ze nadien gewoon een nieuwe trilogie over een andere advocaat/advocate. 

Het derde deel Meedogenloos zou in het najaar verschijnen. Spannend! 

★★★★
Van Halewyck
September 2019
Aantal pagina's: 328
€ 22
ISBN:978-94-6131-939-5
*Recensie-exemplaar

Reacties

Populaire posts