woensdag 6 april 2016

Elsbeth Witt - Zand erover

Via Hebban won ik het boek Zand erover van Elsbeth Witt waardoor ik kon deelnemen aan de bijhorende leesclub die zij georganiseerd hadden. 

Zand erover vertelt het verhaal van Fien. Zij wil, nadat een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, op het eiland blijven en opnieuw beginnen. Ze heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer, en dat heeft ze enkel en alleen aan zichzelf te danken. Op Vlieland wil ze opnieuw beginnen, een streep zetten onder het verleden, maar dan stappen personen uit het verleden van de veerpont die ze nooit meer dacht terug te zien. Op het eiland ontstaan nieuwe vriendschappen en romances, maar aan haar verleden kan ze niet ontsnappen... 


Elsbeth Witt was voor mij een onbekende schrijfster, maar Zand erover is een aangename kennismaking. Witt is vooral bekend van haar Barista!-trilogie.

Het boek leest als een trein, ik vond het de ideale ontspanning na een drukke werkdag en de ideale afsluiter voor het slapengaan. Het boek zelf is niet verrassend, je kan na enkele hoofdstukken raden hoe het boek zal eindigen. Ondanks dat het verhaal enkel uit het standpunt van Fien wordt verteld, komen er verschillende thema's en verhaallijnen aan bod; verslaving, acceptatie, loslaten, ...

De personages die Elsbeth gecreëerd heeft kunnen recht uit onze vriendengroep komen of kan onze buurman/buurvrouw zijn. Je leert Fien haar drang naar een nieuwe start kennen door het gebruik van flashbacks. 

Deze eerste kennismaking met Elsbeth Witt was aangenaam en smaakt naar meer. 


★★★

Xander Uitgevers
Aantal pagina's: 160

€ 17,95Geen opmerkingen:

Een reactie posten