woensdag 6 december 2017

Lucinda Riley - De zeven zussen

Lucinda Riley is met De zeven zussen een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent gestart. Het eerste gelijknamige boek is een inleiding/eerste kennismaking met de zeven zussen en vertelt vervolgens het verhaal van Maia. 

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Is dit de start van een nieuwe goede serie? 

Eenmaal in Rio de Janeiro ontmoet heden het verleden. De flashbacks waar Riley gretig gebruik van maakt zorgen voor verduidelijking en zijn een meerwaarde in het verhaal. Het is mede door deze flashbacks dat het boek een klepper van 622 pagina's is. 

Had het boek van dunner mogen zijn? Ja, maar de dikte deed geen afbreuk aan het verhaal en zorgde al zeker niet voor verveling. Ik wou gewoon het boek nog sneller uitlezen omdat het zo goed was, klinkt dat logisch? Riley sleurt je mee naar Rio de Janeiro recht het verhaal in, de personages en de setting kloppen. Ik wil meer, ik wil de volledige serie lezen en alle zussen leren kennen zoals ik Maia heb leren kennen. 

★★★★
September 2017
622 pagina's
€ 19,99
ISBN 97899401607971
*Recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten