Astrid Boonstoppel – Dit is hoe het ging

Cato Schmidt heeft het gevoel dat ze helemaal opnieuw kan beginnen wanneer haar ouders beslissen om van Rotterdam naar Groenbeek te verhuizen. Een kans die ze met beide handen grijp om zichzelf opnieuw uit te vinden. 
Vlot wordt ze opgenomen in de populaire klik op school en ook met haar internetvriendje verloopt alles zoals ze wilt. Wanneer blijkt dat haar pijnlijk verleden haar begint in te halen keert Cato steeds meer in zichzelf. Haar vriendje Adrien lijkt de enige die haar nog wilt steunen, maar hoe ver zal hij haar willen helpen? 

Ben jij ook zo benieuwd naar dit verhaal met een duister kantje, lees dan snel verder! 


Astrid Boonstoppel slaagt erin om Cato haar gedachten die gaandeweg steeds verontrustender worden zeer verslavend neer te schrijven. Ze verplicht je haast om verder te lezen, want wat gaat Cato doen? 

Ze wisselt ook af met verleden en heden waardoor ze een soort van climax opbouwt waar je niet meer uitgeraakt. Je weet ook pas op het einde waar het verhaal over gaat, je denkt het te weten, maar dan maakt Boonstoppel een twist dat je niet zag aankomen.

Het verhaal van Cato bespreekt ook tijdloze doch hedendaagse thema’s zoals pesten en online vriendschappen en hoeveel invloed mensen op je kan hebben. Mensen beseffen niet altijd wat ze anderen mensen aandoen met de zaken die ze zeggen en doen, laat dit boek je dan maar even de ogen openen. 

Het einde zal je choqueren en je sowieso bij de keel grijpen, maar net dat einde zal voor uiteenlopende reacties zorgen. Je zal het haten of het geweldig vinden. Jammer genoeg hoor ik bij de eerste categorie waardoor dit boek mij ondanks alle positieve kanten toch een beetje heeft teleurgesteld. 

Leen

★★★
Blossem Books
Februari 2018
Aantal pagina’s 216
€18,99
ISBN: 9789463491556


PS: Bekijk na het lezen van het boek zeker nog eens goed de cover, ineens valt alles op zijn plooien.

Reacties

Populaire posts