Gelezen boeken april


Sinds ik quasi elke dag thuis werk door de Coronamaatregelen kan ik veel meer lezen. Nog niet zoveel als ik zou willen, maar toch makkelijk een boek weer per week, zelfs die dikke kleppers zijn vlot uitgelezen! In april 2020 las ik dus vier boeken. 

Ik ga enkel een korte inhoud geven van de boeken, aangezien van twee boeken de recensie de voorbije weken al verschenen zijn. Door op de titels te klikken, kom je automatisch bij de recensie terecht. 

Na de mysterieuze en plotselinge dood van hun vader komen de zussen bij elkaar in het ouderlijk huis. Van daaruit vertrekt eigenlijk ieder haar verhaal, de zoektocht naar hun eigen afkomst en die van de verdwenen zevende zus.

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt... Dan start de ontdekkingstocht die ons van het bruisende Manhattan naar het prachtige Kenia brengt. 

NELE COLLE - JOMO!* THE JOY OF MISSING OUT
Nele Colle werkt als opruimcoach en professional organizer. In de eerste plaats helpt ze mensen om hun huis (bureau, kasten, keuken…) op orde te krijgen. Dat is een aardige eerste stap. Maar in dit boek doet ze véél meer dan dat.

Ze biedt ook advies over hoe je meer rust in je leven en meer ruimte in je hoofd kan krijgen. Bijvoorbeeld door ook eens ‘neen’ te zeggen (JOMO, the joy of missing out). Of door te kiezen voor wat écht belangrijk is. Of door meer te doen met minder en terug te vallen op de essentie. Voor meer tijd en meer geluk. 

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.

Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

And last but not least ... 

ANNE JACOBS - DE ERFENIS VAN HET WEESMEISJE
Augsburg, 1920. De oorlog is voorbij en de familie is optimistisch over de toekomst. Paul Melzer is terug uit Rusland en probeert de lakenfabriek in zijn oude glorie te herstellen. Zijn vrouw Marie vervult, tot ongenoegen van Paul en haar schoonmoeder Alice, een langgekoesterde droom: ze opent haar eigen modestudio.

Marie is dolgelukkig, maar thuis leidt haar nieuwe project tot eindeloze ruzies met Paul. Hun huwelijk wordt flink op de proef gesteld en Marie moet vechten voor wie ze is. En dan wordt er een bijzondere collectie schilderijen gevonden die alles verandert... 

Welke boeken hebben jullie afgelopen maand gelezen? 

Reacties

Populaire posts